TJUKKFALLEN

Rekk opp hånda de som ønsker å se ut som bestemoren sin.

Joda, så var nok bestemor flott som ung, men jeg tenker med ett at jeg ser like skrukkete ut som nåtidens Farmor, en dame i 88-års alderen, og ikke 50-tallet-Farmor. I dag ble jeg kalt tjukkfallen av Bestemor. Værstemor. Neida. 

En litt rar dag. Pappa fyller femtifem, og farmors storesøster går bort, 99 år gammel. En glad og en trist dag. Mamma, lillebror, Christian og jeg besøker Farmor og har med en bukett tulipaner.  Det var godt å se Farmor igjen. Helt til hun kalte meg tjukkfallen, akkurat som da hun var ung, sier hun. Jeg vet hun ikke mente det vondt, men jeg gikk gråtende ut fra huset til Farmor like etter. Er det egoistisk å gråte på mine egne vegne, når noen andre går bort? Kanskje.

Nå sitter jeg hjemme, har slikket browniesdeig rett fra bollen, og vurderer å fylle badekaret med frityrolje, så jeg får kokt alt dette spekket. Neida. Jeg er ikke feit, og lar meg ikke knekke. Bare litt kjipt å reise gråtende hjem fra Farmor - for andre gang. Det har nemlig skjedd før. 
Nok om det, nå skal jeg nyte resten av helgen, med brownies, sjokolade og brus. God helg!

 

Nam.

Nam.