JOMFRUÅRET 2014

I 2014 gjorde jeg saker og ting jeg aldri hadde gjort før i mitt liv, som å spise lutefisk!
Tulla, så tøff er jeg ikke ennå. Kanskje i år. I denne posten skal jeg fortelle om mitt tjuefjorten, mine ups and downs, men aller mest ups. Jeg vil kalle tjuefjorten for Lisas redaksjonelle år, nå skal du få vite hvorfor.

1. Jeg gav ut mitt første magasin, Aparte! Magasinet ble solgt på Narvesen i hele Norge i fjor sommer, og er min klasse sitt svar på det som tidligere ble kalt for ANNO. Som tekstredaktør snakket jeg med flinke skribenter, og jeg bidro også med en illustrasjon.

2. Tegne tegne tegne! Dette er kanskje ikke så stort som det jeg syntes det er, men i fjor høst illustrerte jeg og teampartneren min en sak i FeTT (femenistisk tidsskrift). Vi illustrerte også hele Kamilla og byen, et veldig fint, litterært tidsskrift.

3. Jeg reiste for første gang til USA, til godeste New York. Jeg reiste med Victoria og Amélie, og vi besøkte reklamebyråer og snakket om jobb og framtid i utlandet. Etter denne turen har jeg alltid hengt litt etter med regningene. Det var verdt det. Fun fact: Både Victoria, Amélie og jeg har fått praksisplass på samme sted! Dinamo!

lisa NY.jpg

4. Jeg er så heldig som har funnet verdens beste copywriter. Vi fant hverandre i august, jobbet med en brief for Peppes pizza, første idéen ble slaktet, og på kun to dager laget vi en kick ass-kampanje som både lærerne, reklamebyrået og Peppes pizza likte veldig godt. Fikk A på eksamen, juhu! 

5. Christian og jeg pantet flasker og vant en hel del penger. 100 kr. Skulle ønske det var fire nuller til. 

6. Jeg smakte på Kabaret. Jeg tenkte lenge i forkant at mat stappet i gele umulig kan være godt. Også spiser man det i selve jula?  Jeg syntes all gele er kjempeekkelt. Kabaret derimot, det var godt det! 

7. Med Kabaret, følger det også med en Christian. I 2014 feiret jeg julaften for første gang med Christian og hans familie. Det var kjempekoselig, og kan absolutt gjentas.

8. Dette er vondt å innrømme, men det skulle først bli tjuefjorten da jeg kunne stå fram og fortelle at jeg endelig har kommet meg i gjennom Ringenes Herre trilogien. Hvorfor har jeg ventet så lenge? Det er jo fantastisk! Jeg er nok blant få som kan si at jeg så ferdig hobbiten før jeg så ferdig Ringenes Herre, så på sett og vis blir det jo kronologisk. Snart burde jeg lese Ringenes herre også. Jeg leste Hobbiten i tjuetretten. Så fantastisk bok. Her er et bilde av Legolas/meg i blomsterengen. 

9. For første gang arrangerte OG deltok jeg i et OL. Skåreregrenda OL, en årlig familietradisjon hos Christians familie. Den starter forøvrig i tjuefjorten, men bør holde på i mange år fremover. Jeg filmet lekene, deriblant eggkasting, limbo og intens øldrikking og løping rundt pinner. Kanskje jeg skal publisere deler av den en gang?

10. Det er vanskelig å finne et siste punkt, men jeg spiste crabsticks for første gang i tjuefjorten. Ufrivillig, da den lå inni en sushi. Jeg er redd for all mat under vann, bortsett fra tunfisk - havets kylling. Liker laks og, da.