5 ADVERTISING GOALS

Som snart ferdigsvøpet Art Director, har jeg flere drømmer jeg ønsker å oppnå i min karriere. Jeg er jo helt sinnsykt fersk og har ikke utrettet så veldig mye merkverdig markedskommunikasjon at det gjør noe, (noe jeg skal sørge for å gjøre frem til sommeren) men jeg har da drømmer og mål! Jeg har kommet fram til fem konkrete ting, i uvilkårlig rekkefølge, som er både mulige og umulige å gjennomføre.

Her klekker jeg kanskje ut en veldig god idé.

Her klekker jeg kanskje ut en veldig god idé.

5 ADVERTISING GOALS
1. Lage en episk, revolusjonerende reklame for et bilmerke. 
Bare fordi jeg aldri har løst noen briefer for et bilmerke før. Det hadde vært fett å lage en kampanje for Bentley eller Rolls Royce som får folk til å se med helt nye øyne. Jeg syntes også at veldig mange bilreklamer er helt samme ulla og kjedelige. Ok, ikke alle da. 

2. Komme med et så rått konsept at jeg huker inn hele kontoen.
Se for deg et internasjonalt, verdenskjent merke, som ønsker å sette sine føtter på norsk jord. Tenk å være det ene teamet som huker inn hele kontoen fordi konseptet man har laget er så vilt episk. Håper det skjer en gang. 

3. Få tilbudt jobb i New York. 
New York er reklamebransjens Mekka. Jeg vet ikke hvor mange etasjer i et bygg man må sette oppå hverandre for å samle alle reklamebyråene i hele New York. Sikkert fem tusen etasjer. Bare McCann World Group NY har typ 40 etasjer for seg selv. Store etasjer. Også blir man litt påvirket av Mad Men. 

4. Lage en kampanje som gjør at ingen i hele verden lenger vil ta i bruk dyrs pels.
Det finnes utallige reklamekampanjer som kjemper for saken, men likevel går det ikke inn i nøtta på mennesker at FUR IS NOT OURS TO USE. Dette er en hard nøtt å knekke, men vi er nøtt til å klare det. Nøt nøtt nøtte.

5. Finne en genial kanal/platform ingen andre har markedsført seg på tidligere, og at det blir en suksess!
Vi har sett reklame på TV, på sosiale medier, på trikken, i romantiske tragedier som Romeo og Julie, in-game, på flyet, i James Bond, på tepper og ørepropper og helt sikkert dypt, dypt under vann liker en six-pack med coca cola og venter på å bli sett av en russisk ubåt. Jeg vil finne et medium ingen før har brukt til å markedsføre seg på. Det finnes sikkert artister som får sponset penger for at man nevner produktet i en sang. ALT er gjort.

(6. Redde verden)
Det hemmelige punktet. Når verden står ovenfår en krise, ønsker jeg å være den som ordner opp i alt. Verdens merkeligste avsender kan formidle det sterkeste budskapet. Kanskje blir det Freias Kvikk Lunsj som stopper global oppvarming eller får terroristene til å ombestemme seg? Eller Interflora som løser tredje verdenskrig. Det handler bare om at riktig budskap når fram til riktig målgruppe, gjennom den mest effektive kanalen. Avsenderen bør også være litt relevant i forhold til hva som sies. Men det er litt artig. Å være en kommunikatør kan være veldig viktig. Det er i hvert fall moro.