behind the scenes

På torsdag spilte vi inn reklamefilm, og her er noen bilder jeg tok under produksjonen. Både Victoria og jeg ble sjokkert over hvor stor produksjon dette faktisk var. Sikkert 50 mennesker, alle eksperter på hvert sitt område, samlet bare pga vår idé for et script!? Tilstede var superflinke skuespillere, regissør og produsenter, filmfotograf med crew, lydmann, art department, runners, hunde-eksperter og ikke minst hundene, kunde, oss fra byrået, og også fotograf og crew for print. Rene julaften. Sykt gøy og få oppleve at en idé blir blåst liv i. Er så takknemlig for alle som har stilt opp da alt er pro bono. Det er et utrolig viktig budskap.

På mandag skal vi møte regissør og produsent for å se i gjennom første runde med edit. Regissøren har jobbet med mange flinke folk tidligere, så han har fått tilgang til lydbibliotek med alt fra James Bond til Harry Potter soundtrack. Gleder meg. 

Var så mange høydepunkter i løpet av dagen at jeg vet ikke hvor jeg skal starte. Hundene var så talentfulle. Ari, den australske shepherd'en har verdensrekord og klarer å utføre 38 triks i løpet av 54 sekunder. Den er trøffelhund, politihund og kan slikke seg rundt munn på kommando. For ikke å nevne at den kan lukte narkotika ved hjelp av et lite pinch under haken, som en av og på knapp.

Begge rescue-bikkjene var helt fantastiske, den ene er ekspert på å lukte spraybokser, siden graffiti er et ganske stort problem i Australia. Militærhunden var bare utrolig talentfull og hadde lært seg scenen sin utenatt. Den visste hva slaga rolle den skulle spille. Og den største helten av dem alle, blindehunden var ufattelig god og snill, og du kunne se så godt på den at den var på jobb og visste hva den gjorde for å beskytte handleren sin. Det er så fine historier bak hver enkelt hund, og også eiere. 

Han som trente hundene var marinebiolog og har trent delfiner, pingviner og hai (HAI!) før han gikk over til å trene hunder. Selma, som eier blindehunden, har bare tjue prosent syn igjen på det ene øyet, og hun kan kun se de aller lyseste fargene. Derfor ønsket hun seg den hviteste hunden hun kunne få, så hun kunne skimte hunden sin så mye som mulig. Hun har en sterk historie som jeg håper vi får lov til å dele på Guide Dogs sin facebook når kampanjen går live neste onsdag.