respect my uniform

Du ville aldri forstyrret en politihund som søker etter en bombe, eller avbryte en hel redningsaksjon fordi redningshunden er så søt? Selvfølgelig ikke. Du setter rett og slett liv i fare. Den samme regelen bør gjelde for blindehunder. De gjør en livsviktig jobb ved å være "øynene" til føreren sin. De sørger for at føreren kommer seg trygt gjennom trafikken, unngår å tråkke i hull, grøftekanter, sperrede områder, på andre og de kan veien til butikken, til jobb, de sørger for at eier kan leve et normalt liv. Ikke minst er utdanningen til en blindehund himla dyr og krevende. Ved å forstyrre en blindehund kan du være skylden til at en hund som elsker jobben sin må pensjoneres, og at en blind person mister sin aller beste venn, for ikke  å glemme de 250 000 kronene som folk har donert. Én blindehund koster ca så mye å utdanne.

For oss har det vært viktig å formidle at blindehunder gjør like viktige jobber som andre hunder i arbeid, og at deres uniform burde respekteres på samme måte som deres.

Det har vært en ære å få lage en reklamefilm for en så fin kunde, med et så viktig budskap. Se filmen under, og her for printannonsene og mer info rundt kampanjen.